Back

ⓘ Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvoVisoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo
                                     

ⓘ Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo

Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo je ustanova za edukaciju iz oblasti informacionih tehnologija, ekonomije i preduzetništva sa sjedištem u Laktašima, Bosna i Hercegovina. Škola je dio internacionalne kompanije LINK group koja se bavi edukacijom iz oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja kroz mrežu obrazovnih institucija.

                                     

1. O školi

Školovanje se vodi po programu u trajanju od tri ili četiri godine u zavisnosti od izbora programa. ITEP visoka škola ima dva nastavna programa za osnovne studije pod nazivom "Poslovna ekonomija i preduzetništvo" i "Računarske i informacione tehnologije". Nastava se odvija u skladu sa savremenim pedagoškim i didaktičkim metodama. Karakteriše je:

  • mentorski rad i uspostavljanje neposrednog kontakta sa nastavnicima
  • povezivanje teorijskih znanja sa primjerima iz prakse kroz analize studija slučaja case study
  • timski rad uz razvoj interpersonalnih vještina
  • rad u malim grupama
                                     

2. Odsijeci

Na ITEP-su zastupljena dva nastavna programa:

  • Poslovna ekonomija i preduzetništvo - stiču se znanja kao što su pokretanje i vođenje biznisa, preduzetničke poslovne vještine, prodaja i organizacija prodaje i finansije i investicije. Studenti po završetku treće godine studija dobijaju zvanje Diplomiranog ekonomiste sa 180 ECTS bodova i stiču uslov da upišu i četvrtu godinu studija. Nakon uspješnog završetka četvrte godine studija dobijaju zvanje Diplomiranog ekonomiste sa 240 ECTS bodova.
  • Računarske i informacione tehnologije - stiču se znanja kao što su: razvijanje i obezbjeđivanje primjene digitalne mrežne ekonomije, implementiranje rješenja iz elektronskog poslovanja, projektovanje najmodernijih softvera, informacionih sistema, mreža, i baza podataka, testiranje softverska rješenja, rješavanje složenih zadatka uz objektno orjentisano programiranje, i vizuelno programiranje softvera. Studije traju četiri godine nakon čega se stiče zvanje Diplomiranog inženjera računarstva i informatike sa 240 ECTS bodova.
                                     

3. E-učenje

Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo koristi Platformu za podršku učenju. Osmišljena je kao dodatni resurs za savladavanje nastavnog gradiva, gdje studenti svoje znanje samostalno dopunjuju kroz multimedijalne materijale, testove za vježbanje i komunikaciju sa nastavnicima preko interneta.

                                     

4. Partnerstva i sertifikati

ITEP je dio LINK group edukativnog sistema, koji radi po zvaničnom ovlašćenju Cambridge odjeljenja za međunarodne ispite. Svi polaznici škole koji sa uspjehom završe studijski program "Poslovna ekonomija i preduzetništvo" dobijaju mogućnost besplatnog profesionalnog usavršavanja na Cambridge ili nekom drugom programu na BusinessAcademy. Kroz partnerstva sa svetskim ustanovama studentima su na raspolaganju brojni sertifikati, kao što su: Cambridge International Examinations CIE, HR Certification Institute HRCI, European Computer Driving Licence ECDL, International Project Management Association IPMA, Chartered Management Institute CMI i International Qualifications Network IQN.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →