Back

ⓘ Siniša Milić                                               

Milić od Mačve

Milić od Mačve, bio je jedan od najpoznatijih srpskih slikara XX veka. Milićevo pravo ime bilo je Milić Stanković ali je široj javnosti više poznat pod svojim umetničkim pseudonimom Milić od Mačve, značenja da je poreklom iz Mačve, oblasti u severozapadnoj Srbiji čiji je najveći grad Šabac. Srednjoškolsko obrazovanje je završio u Šabačkoj gimnaziji. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti danas, Fakultet likovnih umetnosti 1959. godine. Nakon toga je bio na studijskom boravku u Parizu. Prvu samostalnu izložbu otvorio je 1. septembra 1959. u Beogradu. Prvu samostalnu izložbu u inostra ...

                                               

Mediala

Godine 1957. osnovana je grupa "Mediala". koju su predstavljali mladi slikari, pisci, filozofi, arhitekte, kompozitori. Svim članovima Medijale bila je zajednička jedna jedina ideja: beskrajna ljubav prema umetnosti i beskrajno verovanje u njene sveukupne moći. Prva izložba pod nazivom "Medijalna istraživanja" održana je u omladinskoj galeriji na Obilićevom vencu 1958. godine, a izlagali su: Leonid Šejka, Olja Ivanjicki, Miro Glavurtić Vladan Radovanović. Kasnije su se grupi pridružili: Svetozar Samurović, Siniša Vuković, Milić Stanković Milić od Mačve, Uroš Tošković, Miodrag Dado Đurić. V ...

                                               

Srećni ljudi

Srećni ljudi je serija urađena u produkciji RTS-a, postigla je veliku gledanost u Srbiji. Glavni junaci u seriji su članovi porodice Golubović. U vreme sankcija i teškog života, ova porodica suočava se sa problemima u svakodnevnom životu. Svako je prinuđen da se snađe na svoj način. Glavne uloge tumače: Desimir Stanojević, Velimir Bata Živojinović, Dubravka Mijatović koju je kasnije zamenila Jugoslava Drašković, Radmila Savićević, Janko Milivojević, Tanja Bošković koju je kasnije zamenila Zlata Numanagić, Ostale uloge tumače: Predrag Tasovac, Bojana Kovačević, Dragan Mićalović, Stevo Žigon ...

                                               

Popis gostujućih uloga u "Ne daj se, Nina"

U humornoj telenoveli "Ne daj se, Nina", gostovali su brojni glumci, pjevači, sportaši i ostali umjetnici. Njihovo pojavljivanje u seriji je najčešće limitirano na jednu-dvije epizode.

                                               

Univerzitet u Beogradu

Univerzitet u Beogradu je najstarija i najveća institucija visokog obrazovanja u Srbiji. Nastavno osoblje broji preko 7.000 članova, a univerzitet pohađa 89.827 studenata na oko 150 programa osnovnih studija i 1.700 postdiplomaca. Od osnivanja, Univerzitet je obrazovao više od 346.000 diplomiranih stručnjaka različitih profila, oko 22.700 magistara, oko 28.000 specijalista i preko 13.200 doktora nauka. Univerzitet u Beogradu je sačinjen od 31 fakulteta i 8 naučnih istraživačkih instituta i poseduje sistem univerzitetskih biblioteka i računskih centara.

                                               

Mediala - kob dva merila

Mediala - kob dva merila je dokumentarni TV esej autora Slobodana Ž. Jovanovića u trajanju od 40 minuta, a u proizvodnji Radio-televizija Srbije 1993. godine. Nastao je kao pokušaj autora da demistifikuje nabeđenost "Mediale", avangardnog pokreta "dvanaestorice" kojeg su činili: Leonid Šejka, Olja Ivanjicki, Milić Stanković, Kosta Bradić, Milovan Vidak, Siniša Vuković, Vladan Radovanović, Miro Glavurtić, Vladimir Veličković, Ljuba Popović, Miodrag Đurić Dado i Svetozar Samurović. Kroz svedočenja akademika Miće Popovića, istoričara umetnosti dr Nikole Kusovca, i akademskih slikara Olje Ivan ...

                                               

Bolji život

TV serija Bolji život ", urađena u produkciji Televizije Beograd, postigla je ogromnu gledanost u bivšoj SFR Jugoslaviji. U glavnoj ulozi je petočlana beogradska porodica Popadić. Oni se sukobljavaju sa svakodnevnim problemima u društvu. U ulozi glavnog junaka, glave porodice Popadić, je Marko Nikolić. Njegovu suprugu tumači Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu igra Boris Komnenić, mlađeg - Bobu Dragan Bjelogrlić, a kćerku Violetu tumači Lidija Vukićević. Serija ima 82 epizode i premijerno je emitovana u periodu od 1987. do 1991. godine, a posle doživela brojne reprize.

                                               

FK Vojvodina

Klub je osnovan 1914, zaslugom novosadskih studenata. Posle rata, iz Praga je donesen komplet dresova SK Slavije, koji su ostali zaštitni znak Vojvodine do današnjih dana. Godine 1924, zajedno sa klubom Juda Makabi, Vojvodina gradi stadion "Karađorđe", prema nacrtu inženjera i predsednika kluba Dake Popovića. Do tada, i jedni i drugi su igrali na stadionu kod jodne banje, koji je pripadao novosadskom klubu UTK, koji je okupljao mađarsku omladinu. Stadion "Karađorđe" je i današnji stadion kluba, a 2. aprila 2007. vraćeno mu je staro ime "Karađorđe".

                                               

Popis gostujućih uloga u "Uroti"

U hrvatskoj kriminalističkoj seriji "Urota", gostovali su brojni glumci, pjevači i ostali umjetnici. Njihovo pojavljivanje u seriji je najčešće limitirano na jednu-dvije epizode.

                                               

FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda je fudbalski klub iz Beograda. Crvena zvezda je najuspešniji fudbalski klub u Srbiji po broju osvojenih šampionata 25 i kupova 24. Najveći uspeh postignut je 1991. godine kada osvaja Kup evropskih prvaka u Bariju, Italija i Interkontinentalni kup u Tokiju, Japan iste godine. Prema nedavnoj 2. 2008 anketi Zvezda je najpopularniji klub u Srbiji gde ima podršku 54% populacije.

                                               

Diplomci

Diplomci je jugoslovenska televizijska serija, snimljena u produkciji Televizije Beograd i emitovana na programu JRT 1971. godine. Serija ima 10 epizoda i premijerno je emitovana od 26. septembra 1971. do 28. novembra 1971. godine. Autori serije bili su režiser Nebojša Komadina i scenarista Siniša Pavić.

                                               

Ansambl Dukat

Ansambl DUKAT je akustični vokalno-instrumentalni ansambl, koji je izvodio starogradsku, narodnu i zabavnu muziku. Za vrlo kratko vreme postao je jedan od vodećih ansambala bivše SFR Jugoslavije.

                                     

ⓘ Siniša Milić

siniša Milić je rođen 1971. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu. Magistrirao je na pravne znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Istočnom Sarajevu. U periodu od 1993. do 2006. godine radio je kao novinar i urednik u Novinskoj agenciji Republike Srpske "SRNA". Od 2006. do 2014. godine bio je stručni savjetnik za odnose s javnošću u Skupštini Brčko distrikta BiH. Tokom 2016. godine izabran je za gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →